طراحی و ساخت اپلیکیشن یک کار تخصصی و حساس است که این کار به صورت مهندسی باید این کار انجام گیرد. در دوره ای از زمان هستیم که می توان گفت درصد بالایی از افراد در کلان شهر ها برای انجام عملیات های خرید و فروش و یا هر کار دیگری که دارند سعی می کنند از اپلیکیشن های موبایل استفاده کنند.
پس با توجه به همه گیر شدن استفاده از اپلیکیشن ها و افزایش مشتری ها باید به این نکته هم توجه کنیم که در شرایطی که خطای منطقی یا باگی (اشتباهات برنامه نویسی) در سیستم اپلیکیشن شما باشد باعث ایجاد ضرر مالی فراوانی برای شما خواهد داشت. در این مقاله سعی خواهیم کرد تا رایج ترین اشتباهات در طراحی اپلیکیشن را به شما معرفی نماییم:
یکی از بزرگترین اشتباهاتی که در طراحی اپلیکیشن رخ می دهد نداشتن هدف های درامد زایی و شناخت نداشتن به بازار مشتریان ست. ممکن است ایده ساخت اپلیکیشن بسیار خوب و جذاب داشته باشید و حتی بعد از ساخت و اتمام کار طراحی اپلیکیشن, اپ به خوبی نیز کار کند و دارای جذابیت های فراوانی باشد ولی با توجه به مشخص نبودن روش های درامد زایی پروژه شما به شکست منتهی شود چون شما در زمان طراحی به بازار هدف خود به خوبی دقت نکرده اید و نمیتوانید مشتریان خود را راضی نگه دارید.
شما حتما باید در ابتدای طراحی اپلیکیشن اهداف اقتصادی, شناسایی مشتریان, مراحل تبلیغات و مراحل رفع باگ را به صورت دقیق شناسایی کنید و خود را برای تمامی مراحل آماده کنید.
اکثر افراد فرض می کنند که طراحی و ساخت اپ به این معناست که فقط اپلیکیشن بر روی گوشی شروع به کار کند و از این به بعد دیگر هزینه ای برای اپلیکیشن نباید بکنید! این تفکر به شدت اشتباه است چون بعد از آنکه اپلیکیشن به صورت کامل ساخته شد شما باید وارد مرحله تبلیغات, مرحله پشتیبانی از اپلیکیشن, رفع خطاها و گسترش بخش های باقی مانده شوید که بسیاری این مراحل را اصلا ندیده اند در نتیجه نمی توانند ادامه کار را به درستی ادامه دهند و کار آنها با شکست مواجه خواهد شد. کار ساخت و گسترش اپلیکیشن یک کار پر هزینه است که شما باید بودجه کاملی برای تمامی مراحل یاد شده را به صورت جدا دیده باشید.
یکی از تفکرات اشتباه این است که سعی کنید به صد در صد از امکانات در ورژن اولیه از اپلیکیشن خود برسید, باید بدانید این کار کاملا اشتباه است و این کار باعث میشود تا اولین ورژن بسیار دیر روانه بازار شود و در واقع شما زمان را از دست خواهید داد.
از طرف دیگر کاربران بار اول بهتر است تا امکانات مهم و اصلی را در ابتدا داشته باشند تا سردرگم و گیج نشوند و در ورژن های بعدی امکانات بیشتر به آنها داده شود.
اگر شما ایده ای بسیار بسیار قوی و خوب هم داشته باشید تا زمانی که ایده شما به خوبی پیاده سازی نشود هیچ ارزشی نخواهد داشت. طراحی و ساخت اپ باید به گونه ای باید باشد تا کاربران بتوانند با آن رابطه ای مثبت برقرار کنند و در آینده نیز دوست داشته باشند با اپلیکیشن شما کار کنند. پس شما باید هم UI (رابطه کاربری) و هم UX (تجربه کاربری) را در اپلیکیشن خود بسیار جدی بگیرید.
ابتدا خوب است بدانید که cross platform به معنای اجرا شدن نرم افزار یا اپلیکیشن در چندین پلتفرم گوناگون را می گویند. در زمانی که شما می خواهید طراحی اپلیکیشن را انجام دهید حتما باید به ویژگی cross platform بودن اپلیکیشن توجه داشته باشید چون با این روش اپ شما در اندروید و م در IOS می تواند گسترش داده شود.
یکی از خطرناک ترین و بدتیرین اشتباهات رایج در طراحی اپلیکیشن این است که بدون انجام تست های کافی اپ را وارد بازار کنید. به یاد داشته باشید کاربران به خطا و باگ بسیار حساس هستند و با دیدن اولین خطا ناراضی خواهند شد و در مواردی ممکن است نظرات بد خود را به دیگرن نیز انتقال دهند و در واقع اپلیکیشن شما و همینطور برند شما را بد نام خواهند کرد که این بزرگترین شکست برای شما خواهد بود.
بعضی از افرادی که با مهندسی نرم افزار آشنا نیستند به اشتباه به این موضوع باور دارند که وقتی یک نرم افزار و یا اپلیکیشن منتشر شد دیگر کار به اتمام رسیده است, ولی در واقع بخش پشتیبانی و گسترش اپلیکیشن تازه شروع شده است. به یاد داشته باشید یکی از مهمترین مراحل پروژه های سنگین ارتقا و رفع باگ های اپلیکیشن است که این مرحله همواره باید به وسیله تیم متخصص انجام گیرد. بنابراین بعد از طراحی اپلیکیشن اندروید یا طراحی اپلیکیشن ios این نکته را باید توجه داشت که حتما بروزرسانی گردد
در نهایت شما باید تمام تلاش خود را انجام دهید تا کاربران از اپلیکیشن شما راضی باشند و به همین دلیل بخشی از اپلیکیشن را باید مختص ارتباط با کاربران قرار دهید تا کاربران بتوانند از این طریق نظر های مثبت و یا منفی خود را به گوش شما برسانند و شما با دیدن نظرات منفی سعی در رفع باگ های احتمالی کنید و اپ خود را بهینه سازی نمایید.
نتیجه گیری نهایی: برای موفقیت و داشتن یک اپلیکیشن خوب فقط داشتن ایده ای جدید و خوب معیار نیست و شما باید تمامی مراحل طراحی و پشتیبانی اپلیکیشن را با تیمی متخصص و حرفه ای جلو بروید. به یاد داشته باشید در میانه راه کم نیاورید و با انرژی سعی کنید موانعی که بر سر راه شما ایجاد شده است را سپری کنید.