در طراحی اپلیکیشن های موبایل نیز مانند هر محصول دیگری، بیش از یک الگو و یا سبک طراحی وجود دارد. این سبک های طراحی با راهنمایی در انتخاب رنگها، شکلها، الگوها، بافتها، ترکیب بندی و حتی فونتها میتوانند در هر اپلیکیشن ظاهر و احساس خاصی را ایجاد کند.
برای اینکه بتوانیم اپلیکیشن های خود را به گونه طراحی کنیم که متناسب با نوع کارایی و خدماتی که میخواهیم ارائه دهیم باشد و آن حسی را که ما میخواهیم به کاربر انتقال دهد، نیاز است با انواع سبک های طراحی اپ آشنا شویم، از همین رو به معرفی یکسری از مهمترین و پرطرفدارترین سبکهای طراحی اپلیکیشن که بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد، میپردازیم.
در طراحی به معنای تقلید از اشیاء و وسایل واقعی است. میتوان ادعا کرد که این شیوه طراحی احتمالا قدیمی ترین سبک طراحی است که با قوانین و اسم مشخص شناخته میشود. در اپلیکیشن هایی که از این نوع سبک استفاده میشود.
به گونهای است که ظاهر و رفتاری مشابه با همتاهای خود در دنیای واقعی داشته باشند که برای این کار از ترفند های بصری استفاده میشود که شامل رنگها، نورها، سایه ها و بافتها است که باعث میشود در فضای دو بعدی، حسی سه بعدی ایجاد شود.
اصول استفاده از طرح سکیومورف:
در این نوع از سبک طراحی اصولی نظیر تعامل، وضوح، عمق و محتوا اهمیت زیادی دارد، به گونهای میتوان گفت که در طرح زیبایی و تحرکات سیال ظاهر آن و محتوا قلب آن است.
به طور گسترده در طراحی رابط کاربری مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع از سبک یک طراحی تمیز از طراحی رابط کاربری محسوب میشود. که همه اجزا در آن به گونه جذاب و قابل درک قرار میگیرند و کاربر بدون هیچ مشکلی میتواند به قسمت های مختلف آن دسترسی داشته باشد. این طرح تلفیقی از زیبایی در کنار سادگی است که بدون شک توجه هر مخاطبی را به خود جلب میکند.
این سبک نوعی طراحی مینیمال است که بر کاربردپذیری تاکید دارد و به نوعی نقطه مخالف سبک سکیومورفیسم شناخته میشود.
در طراحی تخت محتوا مهم ترین بخش است و در نتیجه در ان از گرافیک ها، متن ها و یا افکت های غیر ضروری اجتناب میشود. طراحی تخت استفاده از فضاهای بزرگ را به دکمه های کوچک ترجیح میدهد.
مزایا سبک فلت
معایب سبک فلت
متریال دیزاین نوعی زبان بصری است که در سال 2014 توسط کمپانی گوگل منتشر شد. در این سبک طراحی که آن را نسخه تکمیل شده و جامع تری از طراحی تخت میدانند، اصول کلاسیک طراحی با خلاقیت و تکنولوژی همراه شده است.
مواد اصلی که در سبک طراحی متریال دیزاین از آنها الهام گرفته شده است، کاغذ و جوهر است.
رنگ ها در متریال دیزاین ترکیبهای خاص در محیط های خنثی، همراه با سایههای عمیق و نورهای روشن هستند.
طراحی اپلیکیشن به بکارگیری عناصر و سبک های ساده و ثابت محدود نمیشود و از همین رو بسیاری از طراحان برای جلب توجه کاربران از سبک های متحرک استفاده میکنند.این نوع سبک همواره بازخورد بصری مثبتی به همراه دارد.
این نوع طراحی به گونهای الهام گرفته از طراحی متریال دیزاین است و به طور گسترده ای در طراحی اپ ها به کار برده میشود.
از ویژگی های منحصر به فرد این طرح که موجب شده است بسیاری از سایت ها مانند فیسبوک، توییتر، نت فلیکس و … از آن استفاده کنند، میتوان به قابلیت سازماندهی خوب محتوا که باعث عملکرد عالی آن در انواع دستگاه ها و پلتفرم ها شده است اشاره کرد.
زمانی که میخواهیم در فضای کم، گزینه های زیادی قرار دهیم و از المان های مختلف و عناصر زیادی استفاده کنیم این سبک به کمک ما میآید و موجب خلاقیت بیشتر و در نتیجه ارتقا تجربهی سطح کاربری میشود.