در جهان تکنولوژی و فناوری امروز به واقع میتوان از موبایل، تبلت و لب تاب به عنوان پرکاربردترین و دردسترس ترین ابزار نام برد که مردم بیشترین استفاده را از آن دارند و هر روزه برای راحت تر شدن افراد در زمینه ارتباطات، برنامه ریزی و حسابرسی و ….. برنامه های جدید که همان اپلیکشن ها هستند طراحی می شود.
کلمه اپلیکشن به زبان فارسی، دقیقا ابزار کاربردی ترجمه میشود. اما در عمل از هر نرم افزاری که بتوان آن را بر روی گوشی موبایل، کامپیوتر، تبلت و … نصب کرد، به عنوان اپلیکشن یاد میشود.
اپلیکشن ها با توجه به نوع کارکرد و هدف ساخته شدن، به انواع مختلفی تقسیم بندی میشوند که میتوان به اپلیکشن های ارتباطی، آموزشی، خبری، برنامه ریزی و حسابرسی و …. اشاره کرد، که افراد بنا به نیاز خود و با در نظر گرفتن امکانات و مزایا هر اپلیکشن از آن استفاده میکنند.
در طراحی اپلیکیشن حسابداری ممکن است همه افرادی که به اپلیکشن نیاز دارند، دانش برنامه نویسی مورد نیاز برای ساخت و طراحی یک اپلیکشن مناسب را نداشته باشند. در این زمان افراد متخصص در این زمینه ( برنامه نویسان) اقدام به طراحی برنامه های مورد نیاز افراد میکنند.
طراحی اپلیکشن اغلب فرآیند پیچیدهای است و نیازمند یک گروه قوی در زمینه طراحی گرافیکی، کدنویسی، امنیت و ارتباط با اینترنت و …. میباشد. در زمینه طراحی اپلیکشن هر چه یک اپلیکشن از ویژگی های بیشتر و کارآمد تری نسبت به اپلیکشن های همتا برخودار باشد، مورد انتخاب بیشتری قرار میگیرد
با توجه به حجم زیاد اطلاعات در زمینه مالی دیگر روش های سنتی حسابداری جوابگو نیستند و برای راحتی و سرعت بخشیدن و هم چنین شفافیت هر چه بیشتر در زمینه امور مالی نیاز مبرم به اپلیکشن های حسابداری احساس میشود، البته این اپلیکشن ها می توانند در دو زمینه طراحی شوند، اپلیکشن های تخصصی تر که برای کار در سازمان ها و مدیریت مالی در سطح وسیع استفاده میشود و هم چنین اپلیکشن های که نیاز به تخصص حسابداری ندارند و توسط هر فردی و برای برنامه ریزی های مالی شخصی مورد استفاده قرار میگیرند.
با توجه به تنوع درخواست و استفاده در زمینه اپلیکشن های حسابداری بنا به میزان کسب و کار و یا در زمینه امور شخصی، طراحی اپلیکشن های حسابداری میتوانند بسیار متنوع باشند.
اپلیکشن های حسابداری بنا به میزان و نیاز هر کسی متفاوت طراحی میشوند. معمولا اپلیکشن های حسابداری دقیق و با امکانات بیشتر اپلیکشن های هستند که برای کارهای تخصصی تر و برای نصب بر روی لب تاب و کامپیوتر طراحی میشوند.
اما اپلیکشن های حسابداری برای موبایل نیز طراحی میشوند که معمولا آن دقت و امکانات اپلیکشن های کامپیوتری را ندارند که البته نیاز به تخصص ویژه ای هم برای کار با این اپلیکشن ها نیست.
المان های زیادی وجود دارد که موجب افزایش سطح کیفی یک نرم افزار میشود و آن نرم افزار را نسبت به نرم افزار های رقیب ممتاز میکنند از جمله این موارد میتوان به طراحی حرفه ای در کنار کاربرد آسان برای کاربران، راه اندازی سریع، به روز بودن نرم افزار و آبدیت نگه داشتن آن در بازه های زمانی، قابل استفاده بودن در سیستم های متفاوت، ایجاد بخش های دقیق برای برنامه ریزی های مالی، امکان ثبت و بایگانی اطلاعات در بازه های زمانی طولانی، پشتیبانی از زبان های مختلف، امکان جستجو راحت و …. می توان اشاره کرد
صرفه جویی در زمان
اطمینان از ثبت و نگهداری و از بین نرفتن اطلاعات
امنیت و محرمانه مانده اطلاعات شخصی
توانایی بازیابی اطلاعات سال های قبل و مقایسه
تهیه گزارشات مدیریتی
مدیریت صندوق ها، حسابهای بانکی ، وام ها و و اقساط
بودجه بندی هزینه ها و درآمدها
یادآوری اقساط و بدهی ها
شفاف بودن میزان مخارج ماهیانه و سالانه
همه افر اد برای مدیریت بهتر و برنامه ریزی مالی دقیق تر می توانند از اپلیکشن های حسابداری استفاده کنند، اپلیکشن های حسابداری این امکان را در اختیار افراد قرار میدهد که بتوانند با آرامش خاطر بیشتر هزینه های خود را مدیریت کنند و حتی پس انداز هم داشته باشند.
دانشجویان و دانش آموزان: برای داشتن یک برنامه ریزی دقیق برای پول تو جیبی هایشان و نگهداری هزینه های تفریح، تحصیل و حتی پس انداز برای یک هدف خاص
افراد شاغل: برای نگهداری دخل و خرج، بدهی ها و طلب های اشخاص، مدیریت وام، چک و ….
خانم های خانه دار: برای نگهداری هزینه های منزل، پول تو جیبی فرزندان، پس انداز برای مواقع اضطراری
سرپرستان: برای مدیریت میزان مخارج و بودجه بندی آن متناسب با میزان درآمد
زمانی که ما تصمیم به نصب یک نرم افزار حسابداری شخص بر روی کامپیوتر و موبایل خود میگیریم، این نرم افزار مانند یک پنل مدیریتی برای زندگی مالی ما می باشند. بر همین اساس باید بسته به نوع نیاز خود و در نظر گرفتن امکانات اپلیکشن های مختلفی که در این زمینه وجود دارد بهترین گزینه را انتخاب کنیم.