با توجه به افزایش روز افزون تکلونوژی در تمامی صنعت ها و نیاز افراد به خدمات اینترنتی در ایران و در تمام دنیا مهندسان نرم افزار و طراحان سایت به طراحی اپلیکیشن اندرود یا ios رو آورده اند .
در حال حاظر طراحی و ساخت اپلیکشن در داخل و خارج ایران نسبت به طراحی سایت سایت توانسته پیشی بگیرد و مشتریان بیشتری درخواست طراحی اپلیکشن دارند. بد نیست بدانید در بسیاری از مقالات منتشر شده در خارج از کشور ساخت و طراحی اپلیکیشن را یکی از شغل های پر درامد در حال حاظر و حتی در آینده پیش بینی کرده اند . امروز سعی میکنیم در این مقاله به صورت کلی بررسی بر روی طراحی اپلیکیشن ای او اس و اندروید با هم داشته باشیم .
همانطوری که قطعا میدانید سیستم عامل اندروید اپن سورس میباشد (کد نرم افزار برای عموم باز است ) یکی از ویژه گی های خوب اندروید توسعه آسان آن میباشد که علاوه بر گوشی ها و تبلت میتوان این نرم افزار را بر روی تلویزون های هوشمند و سیستمهای رباتیک استفاده کرد . سیستم عامل اندروید را شرکت قدرت مند گوگل در سال 2008 به جهانیان معرفی کرد و در مدت کوتاهی توانست دنیا را تسخیر کند به گونه ای که در سال 2017 بیشتر از 2 میلیارد کاربر فعال با این سیستم عامل کار میکردند و این آمار روز به روز در حال افزایش است . شرکت های بزرگی مثل سامسونگ , سونی , هوآوی و غیره در حال حاظر از این سیستم عامل استفاده میکنند .
سیستم عامل ios را شرکت قدرمتند اپل در در سال 2007 منتشر کرد 2 تفاوت اصلی این سیستم عامل با سیستم عامل اندروید در این است که سیستم عامل ios اپن سورس نمیباشد , تفاوت دوم در این است که این سیستم عامل تنها در سیستم هایی که شرکت اپل ایجاد کرده است قابلیت استفاده را دارد از این روست که امنیت این سیستم عامل نسبت به اندروید بالاتر است .
قطعا شما نیازمند این هستید که ساعات و هزینه مادی بسیاری را برای آموزش و یادگیری اپلیکیشن نویسی هزینه کنید پس قبل از هرچیز باید بدانید که تفاوت های عمده ی این دو سیستم عامل در داخل ایران چیست ؟ ما در قسمت زیر 5 پارامتر اصلی که شما باید بدانید را برایتان لیست کرده ایم .
تمامی ما در دوستان و آشنایان خود به صورت محسوس احساس کرده ایم که تعداد کاربران سیستم عامل اندروید بیشتر است . طی یک سر شماری غیر رسمی در کشور عزیزمان ایران کمتر از 10 درصد از افراد از سیستم عامل ios استفاده میکنند . دلیل این تفاوت چشمگیر در قیمت گوشی های هوشمند در داخل کشور است .
به عنوان مثال یک کارمند میتواند با 1 برج حقوق خود یک عدد گوشی هوشمند با سیستم عامل اندروید برای خود تهیه نماید ولی برای تهیه یک گوشی ios باید حداقل 6 ماه حقوق خود را جمع کند تا شاید بتواند گوشی مورد نظر خود را بخرد .
از آنجایی که سیستم عامل ios به صورت اپن سورس نیست و تنها بر روی سخت افزار های شرکت اپل پیاده سازی میشود دارای امنیت و البته قدرت بیشتری ست . نکته ی بعد در این است که اپ های مربوط به سیستم عامل ios نیاز است تا دارای مجوز های خاص خود باشند تا مجوز انتشار در اپ استور را بدست آورند .
این در حالیست که در سیستم عامل اندروید , اپلیکیشن ها بسیار ساده منشر خواهدند شد (یکی از دلایل ضعف امنیتی اندروید) . پس در صورتی که یک فرد خواستار ساخت نرم افزاری در این 2 سیستم عامل باشد برای سیستم عامل ios باید هزینه بیشتری انجام دهد .
زمان بندی برنامه نویسی به چند پارامتر برمیگرده . اول به میزان تسلط فرد در برنامه نویسی . دوم نرم افزار های کمکی که در اختیار برنامه نویس قرار داده میشود که در سیستم عامل اندروید اپلیکیشن اندروید استدیو برای طراحی استفاده میشود و برای طراحی اپلیکیشن های ios برنامه نویس باید از نرم افزار سوئیفت استفاده کند .
این درحالیست که برنامه نویسی در محیط سوئیفتکمی سختر است . سوم داشتن مراجع برای حل سوالات و باگ های در زمان برنامه نویسی , این درحالیست که در ایران به دلیل کمتر بودن برنامه نویسان ios شما نمیتوانید در سایت هایی مثل فارم ها مشکلات خود را به راحتی با بقیه در میان بگذارید . پس با تمامی نکات به این نکته پی خواهیم برد که برنامه نویسی برای ios پیچیده تر و زمان بیشتری نیاز دارد .
بعد از انقلاب اسلامی, ایران همواره به وسیله دشمنان از تمامی جوانح مورد حملات بوده است و امر تحریم چیز تازه ای برای مردم ایران نیست ولی جنگ نرم به تازگی با ایران عزیزمان شروع شده است و همانطوری که میدانید کشور جنایتکار آمریکا ما را در لیست کشور های تروریست قرار داده است و از این رو دسترسی اپلیکیشن های ایرانی در اپ استور را محدود کرده است این در حالیست که این اتفاق در اندروید در حال حاظر رخ نداده است .
با توجه به کم بودن برنامه نویسان در داخل ایران و البته لاکچری تر بودن ios نسبت به اندروید برنامه نویسی برای سیستم عامل ios به مراتب هزینه بیشتری را در پی خواهد داشت .
در نهایت این شما هستید که باید خصوصیات شخصی و اخلاقی خود را در کنار موارد یاد شده قرار دهید و با توجه به سلیقه خود انتخاب درست تری را بگیرید. اما پیشنهاد ما ابتدا اپلیکیشن اندروید است و بعد از گسترش و گردش درآمد اندروید به سوی طراحی اپلیکیشن ios بروید و اگر بودجه کافی دارید طراحی هر دو و انتشار آن ها حرفه ای بودن کسب و کار شما را به مشتری انتقال میدهد.