طراحی اپلیکیشن حرفه ای موبایل از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که به مرور زمان تکنولوژی در دنیا در حال گسترش است و ماهیت نیاز های انسان ها در سراسر دنیا تغییر می کند و در حال حاظر اکثر افراد در دست خود گوشی های هوشمند دارند و سعی می کنند تا از طریق این گوشی های هوشمند نیاز های روزانه خود را رفع نمایند. در این میان افرادی پیروز خواهند بود که در طراحی اپلیکیشن حرفه ای برای کسب و کار خود از رقیبان پیشی بگیرند و از این طریق بتوانند مشتریان خود را افزایش دهند. در این مقاله سعی خواهیم کرد تعاریف ساده ای را برای شما توضیح دهیم و در نهایت پیشنیاز هایی که برای طراحی اپلیکیشن حرفه ای نیاز است را به همراه فاز های پروژه به شما آموزش دهیم.
همانطور که می دانید اپلیکیشن حرفه ای همان نرم افزار حرفه ای است که در محیط گوشی های هوشمند و تبلت ها اجرا می شود. ولی هر اپلیکیشنی به صورت حرفه ای ساخته نشده است و در ایران تعداد محدودی اپلیکیشن حرفه ای وجود دارد که می توانیم به تعدادی از آنها اشاره کننم مانند: اسنپ, تپ سی, دی جی کالا و غیره.
تمامی موارد یاد شده از موارد موفق در طراحی اپلیکیشن حرفه ای هستند و علت موفقیت آنها روش درستی است که در انجام پروژه پیش گرفته اند در ادامه سعی خواهیم کرد تا به شما جزئیات بیشتری از اپلیکیشن حرفه ای را آموزش دهیم.
برای آنکه بتوانید یک اپلیکیشن حرفه ای داشته باشید باید امکانات بسیار خوبی را در آن پیدا سازی کنید که ما در این بخش این امکانات حداقلی را برای شما لیست نموده ایم تا اطلاعات شما افزایش یابد:
در دنیای امروز هیچ چیز مهمتر از گرافیک و زیبایی در ساخت اپلیکیشن حرفه ای نیست. اپ شما باید به صورتی پیدا سازی شود که اکثریت افراد از گرافیک آن راضی باشند.
حجم کم برای اجرای سریع: یکی دیگر از مواردی که باید به آن توجه کنید این است که اپلیکیشن شما حجم کمی داشته باشید تا مشتریان شما به راحتی بتوانند اپ را دانلود کنند.
ارسال اطلاعایه های مربوط به محصولات جدید و هر اطلاع دیگر به کاربران یکی از اصلی ترین و پایه ای ترین مواردی است که در طراحی اپلیکیشن حرفه ای باید این امکان موجود باشد.
در نهایت پس از آنکه مشتریان شروع به استفاده از اپ کردند شما باید بتوانید به آنها گزارشات مورد نیاز از خرید هایی که انجام داده اند را بدهد و قابلیت هایی مانند رسید به صورت پی دی اف را نیز پشتیبانی کند.
در صورتی که اپلیکیشن شما برای فروش محصولات و یا بخش مقالات دارد باید نظم و دسته بندی در اپلیکیشن شما رعایت شده باشد تا مشتریان بتوانند به کالاهای مورد نیاز خود به سادگی دسترسی پیدا کنند و در اپلیکیشن شما گیج نشوند.
در صورت نیاز باید مشتریان شما بتوانند به شما از طریق اپلیکیشن پیام ارسال کنند و در واقع اپ شما بخشی شبیه به تیکتینگ داشته باشد تا سوالات, انتقادات, پیشنهادات را به شما ارسال کنند و شما به آنها پاسخ دهید.
مهمترین و کاربردی ترین چیز در طراحی اپلیکیشن حرفه ای شما موتور جستجوی قویست تا مشتریان بتوانند از میان هزاران محصول و یا از میان مقالات شما و غیره بتوانند از طریق این جستجوگر به خواست خود برسند.
یکی از ویژگی هایی که نیاز دارید داشتن پنل مدیریت برای آنکه بتوانید با کاربران و مشتریان خود در ارتباط باشید این بخش باید دارای امکانات مفیدی باشد و دست شما را باز بگذارد تا هر تغییری را بر روی قیمت و یا تخفیفات بدهید.
مورد دیگری که قابل توجه شما باید باشد این است که در پلن مدریت شما باید باید انواع گزارشات موجود باشد تا از این طریق بتوانید محصولات, ورود و خروج کاربران به اپ, فروش هفتگی و روزانه را بتوانید در آن ببینید و از این طریق مدیریت درستی داشته باشید.
سیستم عامل به خودی خود مربوط به موفقیت و یا عدم موفقیت اپلیکیشن شما نخواهد بود. در واقع برنامه نویسی اپلیکیشن در هر سیستم عامل متفاوت است, ولی اهداف و امکاناتی که برای اپلیکیشن خود دیده اید در موفقیت شما تاثیر گذار خواهد بود.
پس در صورتی که میخواهید فقط در یک سیستم عامل کار خود را جلو ببرید, بهتر است تا به سیستم عامل توجه نداشته باشید و بیشتر تمرکز خود را بر بازار هدف خود قرار دهید به عبارتی ببینید مشتریان شما بیشتر طراحی اپلیکیشن اندروید نیاز دارید و یا طراحی اپلیکیشن ios و بر اون اساس شروع به سفارش طراحی اپلیکیشن حرفه ای نمایید.
توجه: سیستم عامل در فاز های طراحی اپلیکیشن حرفه ای شما هیچ تاثیری ندارد. در ادامه فاز های پروژه را برای شما ذکر کرده ایم.
در ابتدا مهم ترین بخش ایده و هدف است که یک هدف و ایده مناسب داشته باشید و سپس شروع به ساخت اپلیکیشن حرفه ای نمایید.
خود شما در ابتدا باید ایده خودتان را به صورت 90% پروش داده باشید تا بتوانید روند انجام پروژه را با چشم باز ببینید و خواسته ها و نیاز هایی که در فاز دو برای شما پیش می آید را به راحتی برطرف نمایید.
در ادامه باید هدف خود از ساخت این اپ را بدانید و روش های درامد زایی و جذب مشتریان خود را به صورت کامل و هدفمند پیشبینی کرده باشید. به یاد داشته باشید که در فاز اول هیچ کسی شما را نمیتواند بهتر از خودتان کمک کند چون این شما هستید که ایده پردازی و اهداف اصلی پروژه را باید تعیین کنید.
بعد از آنکه هدف و ایده خود را کامل شناختید تمامی مواردی که از ایده و هدف خود میشناسید را بر روی کاغذ بیاورید و سعی کنید تا به این صورت بتوانید ایده و هدفتان را به متخصصات تحویل دهید تا بتوانند مراحل بعدی را بهتر انجام دهند.
یکی از مهمترین کار هایی که برای حرفه ای شدن پروژه خود نیاز دارید این است که قبل از شروع فاز برنامه نویسی بتوانید یک سری از موارد را بررسی کنید و در واقع ایده و اهداف خود را تحلیل کنید.
قبل از هر چیز ایده ای که دارید را باید به صورت دقیق به طراح یا طراحان خود بگویید آنها باتوجه به امکانات و با توجه به دانشی که دارند ایده شما را به صورت کامل تحلیل خواهند داد و در نهایت سعی می کنند تا آینده نگری های لازم در مورد پروژه شما را بدست آورند و در واقع ریسک های موجود بر سر راه شما را به شما گوشزد نمایند.
پس از آنکه کار تحلیل به اتمام رسید و طراح و برنامه نویس شما از خواسته های شما به صورت کامل آگاهی پیدا کرد آنها شروع می کنند به بررسی اینکه آیا میشود خواسته های شما را پیاده سازی کنند و یا خیر! به عنوان مثال ارتباط با بانک های خارج از ایران به دلیل تحریم ها امکان پذیر نیست و موارد دیگر این چنینی امکان پذیر نیستند.
در ادامه تیم متخصص گسترش نرم افزار بازار هدف شما را تحلیل خواهند و برای فاز تبلیغات و معرفی اپلیکیشن شما به مشتریان روش های مختلفی را به شما پیشنهاد خواهند داد (تبلیغات در دنیای مجازی, بنر های تبلیغاتی و …)
فاز پیاده سازی پروژه به صورت کامل تخصصی است و شما وارد این مرحله نخواهید شد در واقع در این مرحله برنامه نویسان با توجه به اطلاعاتی که در محله 2 از شما گرفته اند شروع به ساخت اپ می کنند ممکن است در زمان ساخت و پیاده سازی باز هم سوالاتی داشته باشند و در آن زمان با شما تماس خواهند گرفت و یا در جلسات حضوری سوالات خود را مطرح می کنند در کل این فاز از پروژه بسیار تخصصی است و به حضور شما نیازی نیست.
پس از آنکه کار برنامه نویسی به پایان شد ورژن اولیه از اپلیکیشن حرفه ای به شما تحویل داده خواهد شد و شما باید با دقت فراوان این اپلیکیشن را تست کنید و در صورتی که خرابی و یا کمبودی در آن دیدید موارد قابل ذکر را به طراح خود بگویید تا اصلاحات انجام گیرد این مرحله نیاز است تا شما ارتباط بیشتری را با برنامه نویس های کار داشته باشید.
پس از آنکه اشکالات و کمبود های اپلیکیشن شما رفع شد زمان آن می رسد که اپلیکیشن حرفه ای خود را در اپ استور و یا گوگل پلی و بازار و تمامی جاهایی که می توانید انتشار دهید تا عموم بتوانند از آن استفاده نمایند.
آخرین فاز در طراحی اپلیکیشن حرفه ای این است که بتوانید اپ خود را به مردم معرفی کنید و سریع ترین روش برای جذب کاربران استفاده از تبلیغات است و این فاز کاملا بستگی به بودجه شما دارد و بهتر است از متخصصان مربوط به تبلیغات استفاده نمایید.
برای آنکه بتوانید در طراحی اپلیکیشن حرفه ای موفق باشید باید از افراد حرفه ای و متخصص در این کار استفاده کنید و بودجه خود را برای اینکار افزایش دهید چون کار خوب و حرفه ای همواره هزینه بسیار زیادی برای شما خواهد داشت و بدون سرمایه گذاری نمیتوانید به موفقیت برسید.